pekne jsi to napsal, shivo
kdyz bych to mohl trochu okomentovat - tedy postupne:
vis, toto forum mi pomohlo pochopit lidi (schvalne nyni nepisu lovce), jako jsi ty, kasari, vhool apod., kteri se pak stali mymi dobrymi znamymi ci kamarady. diky tomu, ze jsem casto v nekterych vecech extremni (resp. osobne bych rekl, ze vystupuju z trady), jsem vas drive videl zcela v jinem svetla - nyni vas vsak chapu a muzu podepsat to, ze casto pro myslivost udelate vice, nez vetsina lidovych myslivcu.
k pojmu "lovec" - sam jsem jej zacal pouzivat pravo pro "typky", jako jste vy. ale na strane druhe v tomto kontextu jsem i ja lovec - ano, platim nemale penize za me poplatkove lovy... ano, jsem pysny na moji "paroharnu", ktera odrazi jednak muj "myslivecky" zivotni styl (uprava trofeji), jednak i to, ze jsem lovec (rozmanitost trofeji). za tuto moji "pychu" se nestydim a narovinu rikam, ze trofeji rad pochlubim - protoze i ona patri k te myslivosti, nejenom ten cas, co stravim prikrmovanim, brigadama, ctenim knih, bojovanim za dobre veci (danci oblast, causa plzak).
dale musim priznat, ze mas pravdu - ano, pres tyden se pretvaruji, toto neni muj zivotni styl, ktery mam v zilach, neni mi prirozeny. na stranu druhou mi dava volnost, kterou pak mohu vyuzit prave pro tu "moji" myslivost. podobne i paralela k nabozenstvi - z tohoto pohledu nevim, zda to je zivotni styl ci nabozenstvi, jedno vim jiste, jsou to veci, nazory, zasady, podle kterych ziju, a je mi jedno, jak je nazvu.
a to vsechno bych nemohl delat, pokud bych nemel moji milujici manzelku, ktera ma svatozar, nebot by jinak jiz se mnou nebyla - bez jeji lasky, pochopeni, podpory a tolerance bych takto nemohl zit. smekam pred ni muj tyrolsky tralalacek...