Kulovnice na naháňky

Vše o kulovnicích a malorážkách
vejce

Re: Kulovnice na naháňky

Příspěvek od vejce »

Ta je myslím s olomoucka,velice vstřícný pán,(dobrá a ochotná domluva)cena myslím okolo 15tis,takhle krásnou ji nemám,jen lehce upraveného aby nevypadal tak vojensky(ikdyž byl hezčí orig,),ale nejsme LM.že?
vejce

Příspěvek od vejce »

zkouším vložit foto mosina dle instrukcí,ale nemohu na to přijít,nedaří se a nedaří,pc je pro mě tabu,mohl by někdo v sz polopaticky vysvětlit?jsem fakt na tohle blb,díky
magoda
Pravidelný diskutér

Příspěvek od magoda »

Lotr píše:Myslíš třeba tohle? :

Obrázek

Obrázek

Obrázek

adresa výrobce: http://www.gunmakerstanek.com
co vyšel kousek??je to pěkné :wink:
vejce

Příspěvek od vejce »

jj,krásné a známé práce a foto,já mám pouze obroušený lak ze 44ky ohnutou kliku a udělanou montáž na puškohled,někdo tu chtěl mé foto,žádná krása pouze účelnost,nicméně foto neumím vložit.
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

4 magoda: puškař za to chce 15.000,- Kč bez kolimátoru
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
michalos
Zkušený diskutér

Příspěvek od michalos »

a o jakého puškaře se jedná...???
Balu
Častý návštěvník

Příspěvek od Balu »

michalos
Zkušený diskutér

Příspěvek od michalos »

už to vidím..
vejce

Příspěvek od vejce »

ach jo,jen jsem chtěl vložit své foto,no nic,tyto foto jsou staré jak metuzalém a 15 za ni?to už je hodně staré foto a práce těchto mosinů,jse o ráži a výkonnost nebo o krásu?
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

No já nevím, ale jestli je Ti "kulometná" ráž 7,62x54R na naháňky málo, tak nevím, co bys chtěl. Dal jsem to sem proto, že je vidět, že stará osvědčená flinta výkonné ráže v novém kabátě může udělat ještě mnoho práce a parády. Pokud se Ti to nelíbí, můžeš si vybrat některý z řady naháňkových speciálů renomovaných firem, měl jsem v ruce Tikku Batue v r. 7x64, majitel ji koupil novou okolo 23.000,- Kč, technická data http://www.tikka.fi/pdf/specs/T3Battue.pdf, moc pěkná záležitost, jednoduchá na ovládání, lehká, naháňková mířidla jsou výrazná, dobře čitelná a při rychlé, hozené ráně vyloženě sedí. Za tu cenu myslím dobrá koupě, jen se prý na ni velmi dlouho čeká, takže buď člověk vezme zavděk tím, co je zrovna na krámě nebo si počká na svou oblíbenou ráž.

Obrázek
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
vejce

Příspěvek od vejce »

ne ,ne ,to jsme se nepochopili,nemyslel jsem starou zbraň,ale několikrát propírané foto,tyto fotky už jsou dávno inzerovanéty jsou staré jak metuzalém)v dřívějších odkazech píši že mosina mám,ne sice tak krásného a nedám na něj dopustit pro mě je to vynikající ráže,(a málo mi není)používám jej jak na naháňky ,tak na čekanou,jen nemůžu vložit své foto,nevypadá lovecky,není vůbec krásná,pouze levná a účinná,dělník s lehkou úpravou za pár korun,střílím sp barnaul a max spokojenost,(oproti sb-jak cenou tak kvalitou)rána 8kč.
Reno
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Reno »

Zajímavé téma :!: V trezoru se mi válí jedno nevyužité "kopyto" Mosin 44... Sice vypadá hrozně, ale střílí poměrně přesně a s naprostou funkční spolehlivostí. Finanční hodnotu to nemá skoro žádnou, takže prodat to za pár šupů asi nemá smysl. Ale vzhledem k délce hlavně a ráži 7.62x54R by se z toho mohla nechat udělat levná naháňková kulovnice... Ha :idea: Viděl bych to na "přestavbu" pouze v rozsahu úpravy pažby (zvládnu sám) a pořízení nátlačkových mířidel, případně i doleštění funkčních ploch. Poradíte někdo, kde sehnat mířidla, případně šikovného puškaře, který by je za přijatelnou cenu vyrobil a osadil? Nejlépe západní Čechy nebo Praha, ale není podmínkou. Jinak ta přestavba od pana Staňka sice vypadá pěkně, ale investovat do takového "krumpáče" dalších 15.000,- Kč opravdu nehodlám, to bych si mohl rovnou pár tisíc připlatit a koupit např. fungl novou ČZ 550 BATTUE, nebo zde zmíněnou kvalitní kulovnici TIKKA T3 BATTUE...

EDIT: Drobná změna stavu :D
Naposledy upravil(a) Reno dne ned 16.1.2011, 12:31, celkem upraveno 1 x.
František Fořt
Věčnej rejpal ;-)

Příspěvek od František Fořt »

Já proti Mosinu vůbec nic nemám, ale dát za předělávku cenu nové zbraně, je fakt blbost. Nevím, jakou přidanou hodnotu to má kromě toho, že tam můžu na naháňku nacpat Barnanuly za 8 Kč s SP střelou 203 grainů. Jinak výběr munice žádná sláva a zbraň je stále limitovaná svým určením, tj. nutností fungovat pokud možno vždy, čemuž odpovídají i patřičné vůle, a tedy i přesnost. Ale jak říkám, mám Mosina taky, ale pro zábavu a v původním stavu.
Reno
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Reno »

František Fořt píše:...Jinak výběr munice žádná sláva...
Je pravdou, že v ráži 7,62x54R moc velký výběr loveckých nábojů není, ale přesto se podle mého názoru něco dobře fungujícího sehnat dá. SP od S&B sice ani nemá smysl komentovat, ale pokud nebudou vyhovovat již zmíněné Barnauly, člověk si může pořídit osvědčenou klasiku, např. LAPUA Mega, nebo SAKO Hammerhead... :wink:
Odpovědět