CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
figi
teoretik fora

Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Příspěvek od figi »

Camek - ne BYLI - JSEM STÁLE TADY :lol: :lol: :lol:

To, že nemáš Varminta a neumíš střílet z trojnožky ještě neznamená, že to nejde :lol: :lol: :lol:

figi
! 243W ! 6XC!! 222 Rem, 223 Rem, 308W, 8x57JS
figi63@seznam.cz
http://www.loveckastrelba.cz/
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

K Rem. Tohle mám od prodejce, tak to tak berte. Jako slabinu uváděl spoušťák. Je to údajně plechovej výlisek - dle něj neopravitelný, nerozebiratelný. Prý to odpovídá nátuře američanů. Něco nefunguje? Jdu pro novou flintu. Prosím berte to tak, že je to zprostředkovaná informace. Proto jsem ji ani v předchzím přišpěvku neuvedl.

To Jindrich Camek: To je pravda a CZ to slouží ke cti, že nabízí více variant pažbení. Co jsem ale zkoušel tak nejlépe mi sedla ta Tikka. Jestli nejsem nějakej zavlečenej Fin. :D Jinak ta přesnost se i v lovectví hodí. :wink: Co se týká nošení (teď mluvím o svý hnusný plastový pažbě) měl jsem z toho taky obavy, ale problém byl jen naučit se to nosit. Je tam to těžiště více v předu a to co přidá lauf ubere pažba. Jinak CZ považuji za dost dobrý zbraně a vůbec bych se jich nebál.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
vhool

Příspěvek od vhool »

to dalas,ano spoustak je u rem jednoduchy ale v jednoduchosti je krasa ... a hlavne neni nachylny k tomu ze spusti sam od sebe pri natazenem stechru v pripade necistot ve spoustovem mechanismu a odjisteni (pokud nemas na cz 550 tripolohovou pojistku :wink: ).... mimochodem u meho rem nebyl behem nejakych 10 tisic ram sebemensi problem se spousti a na to jakym extremum jsem flintu vystavoval je to vic nez vypovidajici svedectvi :twisted: (kasari,necti to :wink: )
tibi1
Zkušený diskutér

Příspěvek od tibi1 »

Jindrich Camek píše:Ja bych ho teda po lese a na soulacce tahat nechtel . Jeste mne rekni,ze ho mas na trojnozce a strilis zver na tri sta metru :roll: a das tomu opravdu korunu :lol: i takovi tu uz byli
Sauer 202 Jagdmatch+ swarovski 6-24x50 + harris.....cca 6kg....problem ? Nevladzes nosit vercajk nechod do lesa. Nemozem pochopit nejake bezvyznamne markanty urcujuce kto je a kto neni uvedomely resp. ten správny clovek pohybujuci sa v lese. Ak si budem moct dovolit vzdy inu flintu na kazdy hektar reviru (les, pole) mozno mi dojde pointa tvojho prispevku.
vhool

Příspěvek od vhool »

tibi1 píše:
Jindrich Camek píše:Ja bych ho teda po lese a na soulacce tahat nechtel . Jeste mne rekni,ze ho mas na trojnozce a strilis zver na tri sta metru :roll: a das tomu opravdu korunu :lol: i takovi tu uz byli
Sauer 202 Jagdmatch+ swarovski 6-24x50 + harris.....cca 6kg....problem ? Nevladzes nosit vercajk nechod do lesa. Nemozem pochopit nejake bezvyznamne markanty urcujuce kto je a kto neni uvedomely resp. ten správny clovek pohybujuci sa v lese. Ak si budem moct dovolit vzdy inu flintu na kazdy hektar reviru (les, pole) mozno mi dojde pointa tvojho prispevku.
tibi ty jeste nemas sveho caddyho na noseni ruznych flint? :lol: :lol: :lol:
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

vhool píše:to dalas,ano spoustak je u rem jednoduchy ale v jednoduchosti je krasa ... a hlavne neni nachylny k tomu ze spusti sam od sebe pri natazenem stechru v pripade necistot ve spoustovem mechanismu a odjisteni (pokud nemas na cz 550 tripolohovou pojistku :wink: ).
mohl by jsi prosím upřesnit, co tím myslíš ?

Používám Tikku i CZ 550
TIKKA T3 má DVĚ SLABINY - spoušť horší proti CZ 550, a nespolehlivé řešení systému pojistky ( zajišťovací plech a jistící kolík do závěru )
Dobrá CZ 550 nemá slabinu - zatím jsem ji neobjevil
figi63@seznam.cz
vhool

Příspěvek od vhool »

to figi: uz se to tu resilo nekolikrat to s tou spousti u CZ 550 takze to psat znovu nebudu ...staci pohledat :wink:
jinak ja proti CZ 550 v podstate nic nemam a patri mezi me oblibene zbrane ...jen mi vadi ze to je klasicke ceske DODO
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

figi, máš tu Tikku s napínákem nebo bez? V čem je konkrétně ta slabina zajištění. Jediný co mě napadá, že navybiješ při zajištěné zbrani.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
vhool

Příspěvek od vhool »

dalas píše:figi, máš tu Tikku s napínákem nebo bez? V čem je konkrétně ta slabina zajištění. Jediný co mě napadá, že navybiješ při zajištěné zbrani.
nooo to ani CZ 550 nevybijes pokud nemas provedeni s tripolohovou pojistkou :wink: 8)
Marpie
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marpie »

A co Remington 700 BDL? Ten na tom bude s kvalitou jak? Na něj jsem obdivně koukal už kdysi dávno v Katalogu Kettner 94/95 který mám dodnes doma a občas se v něm kochám.
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, Sauer 202 FS 8x57JS
vhool

Příspěvek od vhool »

Marpie píše:A co Remington 700 BDL? Ten na tom bude s kvalitou jak? Na něj jsem obdivně koukal už kdysi dávno v Katalogu Kettner 94/95 který mám dodnes doma a občas se v něm kochám.
v podstate s zadnym REM 700 neudelas chybu,neni to sice zadny luxus ale jsou to delnici lesa a spolehlivost u tehle rady je uz skoro legendou ...
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

dalas píše:figi, máš tu Tikku s napínákem nebo bez? V čem je konkrétně ta slabina zajištění. Jediný co mě napadá, že navybiješ při zajištěné zbrani.
Bez napínáčku, ale ten nemá vliv.
Je to problematické řešení - při zajištěné zbrani zkus otevřít závěr, silou ( což se může třeba při dosledu stát zachycením kliky závěru o porost ). Ten jistící kolík v závěru se šprajcne a pak nejde odjistit. Navíc při tom poměrně snadno silou palce dojde k trvalé deformaci plechu jistícího spoušť. Ten samý problém jsem řešil na kamarádově Saku TRG, plech byl zdeformovaný tak, že zbraň nepravidelně nespouštěla - a to je odolné " vojenské " provedení.

:D
figi
figi63@seznam.cz
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

to vhool: samo jistý. Myslel jsem tím třípolohovou, což Tikka nemá. Na druhé straně binární systém je jednodušší. :D A ikdyž vybíjím s třípolohovou pojistkou, musím se ke zbrani chovat stejně, jakobych měl dvoupolohovou. Já ty tři polohy prostě nechápu.
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

to figi: zatím se mé Tice takovýho zacházení nedostalo, tak nemám zkušenost. (jen jsem ji zaryl hlavní do oranice, takře má kosmetický šrámy. Dík za objasnění. Jestli se sejdeme na nějaké střelnici, zkusíš si mou spoušť. Je tam dost rozdíl mezi normálním odpálením a napínákem. Přesto i spuštění bez napínáku je nejkomfortnější ze všech mých zbraní.
vhool

Příspěvek od vhool »

zlaty rem 700 ...tam je dvoupolohova a jde vybit zajisteny 8)
Odpovědět