Žiaľ môj posledný lovecký zážitok je pre mňa dosť negatívny a frustrujúci. Keďže bol krásny spln a vnadisko som mal pripravené vybral som sa na diviakov. Zasadol som o 19,00 a začalo čakanie. Postupne vychádzalo srnčie občas nejaký ten zajac až pred 21,30 bolo počuť z lesa pohyb diviakov. Najprv na vnadisko vyšla diviačica a tesne za ňou prasata. Beriem ďalekohľad a kontrolujem situáciu uisťujem sa, že tam nie je ďalšia bachynka. Beriem guľovnicu čakám až bachyňa kúsok pôjde dopredu, aby bola čo najďalej od prasaťa na ktoré som sa rozhodol vystreliť. Tá chvíľa na seba nenechala dlho čakať umiestňujem bod puškohľadu na prasa, ešte si v duchu hovorím, že strieľam z vysokého posedu na 100m treba trochu vyššie a odpalujem. V puškohľade vidím, ako prasa padá na pravú - ,,výstrelovú,, stranu a začalo odkazovať, 1x; 2x 3x kontrolujem to cez puškohľad všetko je tak ako má byť , odkladám guľovnicu a zrazu pozriem na nástrel a prasa sa dvíha otáča sa smerom k lesu urobí krok a padá / láme sa dopredu na pravú stranu, dvíha sa, urobí ďalší kroka zase sa podlamuje a padá na stranu vstrelu, nezmohol som sa ani na to, aby som zobral guľovnicu a vystrelil... len my preletelo hlavou, že pri ďalšom kroku už proste zostane ležať a už sa nepostaví... Ešte chvíľu čakám a idem na nástrel, prasa nikde volám kolegu a ideme do lesa s baterkami, v očakávaní že v okruhu 10 - 15 metrov prasa leží, nikde nič. Rozhodol som sa ísť pre psov. Prichádzam asi za pol hodiny a vypúšťam psov začínajú hľadať vôbec nejavia záujem o okolie nástrelu, žiadna stopa, len sa snažia hľadať, ideme do lesa hľadáme dve hodiny a nakoniec to vzdávame odkladáme to na ráno. Ráno už o 6,30 sme na mieste v trojici a s novými dvomi psami začíname prehľadávať les to nám trvá tri hodiny, výsledok žiadny - vzdávame to. Bol som tam znovu poobede s rovnakým výsledkom, prešli sme les v okruhu min. 500 m. Nejde mi to do hlavy, kam dostalo zásah, ako je možné, že sa toto udialo, že na nástrele ani nikde inde nebola ani kvapka farby, ani striž, srsť proste nič

... Je mi s toho nanič ešte som sa s tým nevyrovnal, že sa mi také niečo stalo a nedohľadal som zver aj keď si myslím že som pre to spravil maximum čo som mohol...Dodám ešte, že som strieľal .308Win. Norma Vulkan 11,7g prebíjaná
TIKKA T3 .308 Win. Meopta Meostar R2 2,5-15x56 RD 4K
Marocchi 03 Field 12/76
UB .308 Win. / 12 - 70
CZ 85 Combat 9 Luger
Slovenský hrubosrstý stavač