výběr nové kulovnice

Vše o kulovnicích a malorážkách
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

http://thenuclearworldwar.com/usa.html

držel jsem dneska Brno v hrsti.Až mi srdíčko zaplesalo.kámoš koupil v celopažbě 300Wmag.Krásný dřevo.No prostě paráda.Až na klasickou pojistku.Nemám k této zbrani výhrad.ráž si na tu to lehoučkou flintičku zvolil sám.Kecat si dotoho nedal.Uvidíme co na to řekne po nastřelení..
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

konvicm:
Myslim ze jsou ty flinty kvalitativne nastejno, jediny rozdil vidim v mauserove zaveru u brna. Ale neni o nic horsi nez to co ma uherskej brod.

Jestli jdes po cene (asi jo kdyz vahas mezi temito znackami) tak kup brno.

Zdenek41:
Nebude rikat nic pac bez zubu se spatne artikuluje :lol:
konvicm
Nový návštěvník

Příspěvek od konvicm »

Tak díky za názor, dám se asi na to brno.
vhool

Příspěvek od vhool »

no jestli se mohu pridat tak ja osobne bych volil krizence obou zbrani :lol:
CZ 550 lepsi zaver (modernejsi konstrukce pojistky ale jinak na stejno).Brno ma hezci a lepsi drevo a byvali lepsi i laufy ale to dnes bude asi na stejno.kazdopadne u toho brna budes mit pri nizsi montazi a objemejsim okularu na optice problem s pojistkou ale je to lecitelny :lol: .me brno osobne velice prijemne prekvapilo a tech korunek za nej ani v nejmensim nelituju :wink:
konvicm
Nový návštěvník

Příspěvek od konvicm »

Tak mám to brno objednané, v ráži 7x64. už se nemůžu dočkat. ještě bych se chtěl zeptat, jakou na to dát optiku( ne nějak příliš drahou, ale ne zas takovou, která se bude jen s..t).
Matel.cz
Častý návštěvník

Příspěvek od Matel.cz »

Největší rozdíl je ale v závěru na brno budeš muset použít vyšší montáž kvuli pojistce. Jinak brno mám a jsem s ním velice spokojen :P
konvicm
Nový návštěvník

Příspěvek od konvicm »

Zdravím vás, kolegové. Tak jsem si pořídil tu brněnku, je perfektní. Samozřejmě z toho výprodeje a ještě se slevou, takže za super cenu. A střílí taky dobře. Teď ještě optiku a bude. No a měl bych hned další dotaz: našel jsem tuto pojistku: máte ji někdo? Je to lepsi nez origos? http://www.jgstrade.com/scripts/podrobn ... _mod=title
Mosin
Zkušený diskutér

Příspěvek od Mosin »

Jo mám popisuji to v Kulovnice pro Ale?e či tak nějak. Je to ni??í a lépe se s tím manipuluje. O proti původní má velké +. Jediné - je, že nezajiž?uje závěr, tak si na něj musíš dávat pozor při transportu, lae i tak je to stokrát lepší
CZ 550, 308 Win. / CZ 527 Varmint 223Rem / CZ 550 300WinMag / BO 98 9,3x62
ZG 47 8x57 JS / ZBK 110, 5,6x50 RM + 12x70 / ZP 16x70 / IŽH-27EM-1C 12x70
konvicm
Nový návštěvník

Příspěvek od konvicm »

Dík Mosine, mrknul jsem na to.
carcus
Častý návštěvník

Dlzka hlavne.

Příspěvek od carcus »

Zdravim,

docital som sa, ze po urcitej dlzke hlavne /samozrejme pre kazdy kaliber plati ina hodnota/ uz moze dojst k tomu, ze sa ustova rychlost strely znizuje. Konkretne by ma zaujimalo v .223 Rem. a zmenu hlavne z dlzky 520mm na 650 mm Varmint. Viete k tomu nieco?
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

To snížení může platit jen u některých malorážek, u naprosté většiny kulových ráží k tomu nedochází, naopak s rostoucí délkou hlavně se ús?ová rychlost zvyšuje, v tomto případě nejméně o 30m/s
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Je jasne, ze delka hlaven za ucelem ziskani vyssi rychlosti se neda zvysovat do nekonecna. Sila k prekonani treni strely v hlavni je dana tlakem jez vznikne zapalenim prachu v nabojnici. Myslim ze tohle nema cenu vysvetlovat. takze kdyz bude hlaven tak dlouha, ze se tlak v te delce zmensi na tolik ze bude nizsi nez treci odpor strely v hlavni, tak se rychlost snizi az se strela nekde zastavi.
Staci zapomenout nasypat prach a usadit strelu jen se zapalkou.
Tohle je snad jasny kazdemu.
Moje .223 ma hlaven dlouhou 28" (711mm) a rychlost s 90gr strelou dosahuje pres 900m/s
Kazdy palec delky hlavne dava ca 5m/s.
kdy zacne tlak klesat a v jake delce uz bude tak slaby ze strelu nevytlaci nevim. Ale urcite se to da spocitat
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Odpovědět