Opakovací kulovnice Merkl KR1

Vše o kulovnicích a malorážkách
TT33
Pravidelný diskutér

Re: Opakovací kulovnice Merkl KR1

Příspěvek od TT33 »

Neviděl jsem žádné zveřejněné testy na přesnost, po nastřelení KR1 .300WM chodi do 1 MOA, tj. 15 mm zálepku na 50 m, se střelou AccuBond 180 gr. a stejnou přesnost měla i KR1 8x57 JS se střelou EVO. Pokud kolegu přesvědčím na jarní sraz s KR1 tak ji předvede na 300 m, lovit se nebojí přez 200m a žádný problém se zásobníkem zatím neměl, podobně teď nabízí Blaser kulovnici R8. Já vidím hlavní přednost těchto zbraní ve výborném zpracování, možnost rozložení do přepravního kufru, dokoupení více hlavní, povrchová úprava nitridací, rychloupínací montáže vyřešené výrobcem a umístěné přímo na hlavni s možností použít stejnou montáž a optikou na více hlavní, nebo kulobrok, nízká váha, délka..., moje - R93 .300WM s hlavní 650mm je cca o 2cm delší nežli kulobrok a KR1 .300WM s hlavní 615mm je o necelé 2cm kratší než-kulobrok...
fary
Pravidelný diskutér

Příspěvek od fary »

Dnes jsem ji přivezl domu, v třistaosmě. Měl jsem CZ 537, ZK 99, Mannlicher Classic, Winchester 94,Browning Bar Long Trac, Rossler Titan. Jako všechny ostatní jsem ji hned odstrojil a prohlédl, je to to nejlepší, co jsem měl, srovnávat se může jen Mannlicher. Zpracování, materiál, dřevo, vůle atd. Z flinty jsem unešen. Vše pracuje jak po másle, napínák excelentní, závěr, i ta schránka zásobníku. Třípolohová pojistka tam, kde má být, naprosto bezhlučná s jasným, čitelným chodem. Musím konstatovat, že němec je němec.Zásobník je řešen tak, jak je, z důvodu kompaktnosti zbraně, pokud by zásobníková šachta neschovala pod lučík, měla by kulovnice při zachování délky hlavně o cca 6-7cm více. Jak jsem již psal, absolutně to nej, co jsem držel v ruce. Až mi se dostanu ke střelbě, podám reference. A v neposlední řadě jsem neuvedl, že ná bez 5ti cm dva metry a sedí mi jak ulitá, přitom je to třeba v porovnání s Mannlicherem (65cm lauf) kraťoučký, lehoučký prdítko.
Boci1
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Boci1 »

Odpovědět