) no potom jak je uvedeno výše
Příspěvek od Petr Kaděrka »
 (játra....)
 (játra....)
mě učil tatík rozdělit játra na polovinu polovinu vařit rovnou a druhou polovinu osmahnout a pak teprve vařit. Slezinka je taková blátivější a je v ní staženej stejně jako v játrech bordel z celého těla takže pokud ti chybí např. těžké kovy tak tady je mášPetr Kaděrka píše:Zdenku. Chci zkusit tvůj gulášek z vnitřností, ale mám obavy ze sleziny (ještě jsem ji vědomě nejedl, třeba psům se nedoporučuje), co udělá játra když to vše posolíš v průběhu vaření (ztvrdne a pak zas změkne)? Děkuji.
 ale když je to tak dobrý
 ale když je to tak dobrý  jinak játra nikdy nezměknou, ale mají tu svou typickou drobivou konzistenci ty vařený, ty osmahlý jsou zase jiný
 jinak játra nikdy nezměknou, ale mají tu svou typickou drobivou konzistenci ty vařený, ty osmahlý jsou zase jiný  . na ozkoušení je gulášek z pajšlu rozhodně paráda a je moc dobrej ale na druhou stranu je to docela nakládačka pro naše těla
. na ozkoušení je gulášek z pajšlu rozhodně paráda a je moc dobrej ale na druhou stranu je to docela nakládačka pro naše těla 
 ))
))
Příspěvek od losthorizon »
Slezina podobně jako plíce, způsobují průjmy (mému jezevčíkovi nedělají dobře ani játra), krom jiných neg. vlastností (filtrace škodl.)losthorizon píše:to Petr Kaděrka (a ostatní...)
pročítal jsem toto vlákno a našel tvou poznámku o slezině a její nevhodnosti pro psy - mohl bys k tomu prosím napsat víc? Díky! Adminům se omlouvám za OT, ale doufám, že to v tomto případě nebude nijak zásadní prohřešek. V případě, že by se k tomuto diskuze nějak víc rozvinula, založím nové vlákno!
 .
 .

) dělal sem 3 kg jednou životě a bylo to...
) dělal sem 3 kg jednou životě a bylo to... ale poměry neřeknu já to dělám podle chuti cibule a maso jedna ku hromadě né na váhu papriku podle oka když osmahnu cibulku s kmínem a se špekem ale bacha to musí být rychlovka aby nezhořkla pak tam hodím maso zatáhnu až pustí šťávu přidám pepř trochu chili aby měli větší žízeň  pak to vypnu a přendám do velkých pekáču a šoupnu dodělat do trouby pak to vrátím do hrnce podleju zahustím rozmixovaným zeleninovým lečem od hamé trochu strouhanky z chleba česnek a je hotovo zatím si nikdo nestěžoval a nikdy nezbylo
  ale poměry neřeknu já to dělám podle chuti cibule a maso jedna ku hromadě né na váhu papriku podle oka když osmahnu cibulku s kmínem a se špekem ale bacha to musí být rychlovka aby nezhořkla pak tam hodím maso zatáhnu až pustí šťávu přidám pepř trochu chili aby měli větší žízeň  pak to vypnu a přendám do velkých pekáču a šoupnu dodělat do trouby pak to vrátím do hrnce podleju zahustím rozmixovaným zeleninovým lečem od hamé trochu strouhanky z chleba česnek a je hotovo zatím si nikdo nestěžoval a nikdy nezbylo 

hlavně na to musíš mít ten hrnec a velký pekáče jinak to je na mašli  dělat to po částech a pak to doladit
 hlavně na to musíš mít ten hrnec a velký pekáče jinak to je na mašli  dělat to po částech a pak to doladit