Význam tormentační značky
-
Michal Ficek
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Význam tormentační značky
Dobrý den
Dostala se mi do ruky brokovnice Mossberg se značkou tormentace ve tvaru P ve dvojitém kruhu s paprskem (čárkou) na 3., 6., 9. a 12. hodině. Setkal jste se už někdo s takovouto značkou? Jak ji chápat?
Dostala se mi do ruky brokovnice Mossberg se značkou tormentace ve tvaru P ve dvojitém kruhu s paprskem (čárkou) na 3., 6., 9. a 12. hodině. Setkal jste se už někdo s takovouto značkou? Jak ji chápat?
- Georg.H
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Význam tormentační značky
Zdravím
pomohlo by foto
ale pokud jde o americkou značku tak moc info k tomu není bo američani nemaj povinou tormentaci zbraní a vetšina továrních výrobců si zavedla dobrovolnou zkoušku zbraní a tím pádem i své značky
pomohlo by foto
ale pokud jde o americkou značku tak moc info k tomu není bo američani nemaj povinou tormentaci zbraní a vetšina továrních výrobců si zavedla dobrovolnou zkoušku zbraní a tím pádem i své značky
-
Michal Ficek
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
-
dalas
- Administrátor
Kolegové znalci, je tato tormentační značka platná nebo není? Jedná se o IŽ 27 EM
Ještě doplním pointu. Zbraň jsem koupil jetou v roce 2005. Absolvovala přihlášení bez problémů. V letech 2010, 2015 absolvovala kontrolu opět bez problémů. Letos při kontrole problém. Značka je prý neplatná, že nemá vyražen rok tormentace. Na základě vyhlášky MPO musí zkušebny od května roku 2011 doplňovat značku dvojčíslím roku. Značky vyražené do září roku 2014 jsou bez dvojčíslí roku a jsou platné. ( to by měl být můj případ) Nicméně mě z kontroly posílají na zkušebnu, že značka nemá rok a je tedy neplatná.
Ještě doplním pointu. Zbraň jsem koupil jetou v roce 2005. Absolvovala přihlášení bez problémů. V letech 2010, 2015 absolvovala kontrolu opět bez problémů. Letos při kontrole problém. Značka je prý neplatná, že nemá vyražen rok tormentace. Na základě vyhlášky MPO musí zkušebny od května roku 2011 doplňovat značku dvojčíslím roku. Značky vyražené do září roku 2014 jsou bez dvojčíslí roku a jsou platné. ( to by měl být můj případ) Nicméně mě z kontroly posílají na zkušebnu, že značka nemá rok a je tedy neplatná.
- Přílohy
-
- 7085e488-da1b-4ef5-969d-c72db0bf0092~1.jpg (42.54 KiB) Zobrazeno 103 x
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Za odborníka se nepovažuji, ale zde je seznam tormentačních značek:
https://mpo.gov.cz/cz/podnikani/standar ... ---142322/
Na straně 21 je uvedena ta Tvoje značka jako značka číslo 1.
Tato značka platí, pokud byla vytlačena nejpozději v září 2014.
A také je tam na konci strany poznámka:
Značka č. 2 (značka zkušebny v Klimovsku) je platná pouze, je-li doplněna
vyznačeným dvojčíslím roku, v zobrazeném případě se tedy jedná o značku
z roku 1996.
Neboli, pouze značka číslo 2 musí být označena dvoučíslím roku.
Značka číslo 1 nemusí. Jestli je to koupené v roce 2005 jako jeté, tak o stáří není pochyb a značka platí.
Klidně to pošli na CUZZS, jestli chceš mít jistotu.
https://mpo.gov.cz/cz/podnikani/standar ... ---142322/
Na straně 21 je uvedena ta Tvoje značka jako značka číslo 1.
Tato značka platí, pokud byla vytlačena nejpozději v září 2014.
A také je tam na konci strany poznámka:
Značka č. 2 (značka zkušebny v Klimovsku) je platná pouze, je-li doplněna
vyznačeným dvojčíslím roku, v zobrazeném případě se tedy jedná o značku
z roku 1996.
Neboli, pouze značka číslo 2 musí být označena dvoučíslím roku.
Značka číslo 1 nemusí. Jestli je to koupené v roce 2005 jako jeté, tak o stáří není pochyb a značka platí.
Klidně to pošli na CUZZS, jestli chceš mít jistotu.
-
dalas
- Administrátor
Také to tak chápu, ale mezitím jsem mluvil se známým, který dělá na zkušebně, a ten mi řekl, že datum musí mít všechny ruský zbraně. Tak se asi zkušebně nevyhnu. Nicméně na stránkách C.I.P. jsem se o datu nic nedozvěděl. Mám za to, že mezinárodní úmluvy mají přednost před národními, tak fakt nevím. Asi zase nějakej další balíček sankcí. Mám takový pocit, že tu zase někdo vypustil gina z láhve a šíří se to, jako lavina. Tak, kdo máte IŽ s tormentací bez data, můžete počítat se zkušebnou. Pokud je to opodstatněné, tak mi ta zkušebna nevadí, pokud ale je to jen nějaký úřední šiml, tak z toho budu mít trauma na dost dlouho. No nic, asi budu mít další příběh na poslední leče. 
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
- Michal_123
- Zkušený diskutér
I když je prokazatelně zbraň vyrobena předtím? Ten prováděcí předpis, nebo co to je o tom nehovoří.
-
dalas
- Administrátor
Otázkou je, zda má smysl se vlamovat do zavřených dveří. Dle toho předpisu je značka platná. V každém případě ten předpis vezmu na PČR, ať mi to vysvětlí. Tormentace budou 8.7., tak mám ještě čas.