Alda píše:panove, vsem LOVU DIK!
je to samozrejme i otazka, kde byl srnec uloven - jak rikal zdenda, u nich odstrelovy, u nas (i u vetsiny z vas) by to bylo chovny. mam kamose v rakousku, kde lovi vsechny rocky, kteri nejsou alspon vidlaci. ale je to i priklad, jak obtizne je urcit vek zive zvere... a co pak pri posuzovani uprednostnit - vysku, nebo silu??? (krome telesny kondice) poradte, se srncim nemam moc zkusenosti...
uz tady padlo, ze je atypicke, ze bulkari jsou v soucasne dobe vytluceni - vsichni bulkari, ktere jsem doposud strelil v obdobi do zacatku/poloviny cervna, byli nevytluceni. jak jsem ale videl na ostatnich fotkach, maji bulari uz vesmes vytluceno (myslim, ze jen ten aldakuv a feryho nemeli).
jake mate s dobou vytloukani bulkaru zkusenosti vy?
No právě s tou sílou nebo výškou je to problém. Chodil mi celý týden roček, taky po slecha, pěkné tmavé paro?í, jednou tak silné než ten ulovený a nahoře měl malou vidličku. V kondici je letos 99% zvěře, aspoň u nás. Myslímsi že sílné paro?í je leží jak vyšší a tenké. Ale pojďme klidně rozvinout diskuzi na téma CHOVNÝ a ODSTŘELOVÝ, můžeme tam naházet fota (i těch červenejch) až se ostatní poučí

Já se taky rád poučím, nejsem žádnej expert. Co vy na to?