Jagdterier

Pejskové a jejich výcvik
Odpovědět
MiNo
Nový návštěvník

Re: Jagdterier

Příspěvek od MiNo »

Zdravím, tak po dlouhém boji doma si mohu pořídit JGT. Ženuška se jich bojí (to ta pověsť). Jen najít dobrou chovku a zjistit proč jsou dva kluby. Chtěl jsem od p.Řezby ale prý to dělá jen pro pěníze a výstavy. Já četl knihu Jagdterier a musím říct moc pěkná práce. Můžete mi prosím porat. :?: Proč máme dva kluby. A která ta chovka. Chci fenku převážďně na povchu. Dosledy, naháňky, hony. Děkuji moc. Lovu a lesu
Lovu zdar Milan

"Nikdy nestřílej na hlavu jelena, ale na komoru....a srdce nechť se Ti při tom svírá strachem i žadostí. ..... a paroží jelena ukládej tak, jak korunu zabitého krále."
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Pokus se kontaktovat Petra Šouláka je to perfektní chlap.Mám od něj taky psa ze stejného vrhu jako je Afra.Bylo to ovladatelný a hodný.Jinak jednoho šampiona otrávili je to tu taky.Já ho mám jako nejlepšího kámoše a dnes už mám rozum tak ho v našich složitých norách netrápím.
http://www.jagdterrierclub.cz/feny/afra ... _lovec.htm
http://www.jagdterrierclub.net/novinky- ... 97-sv.html
At se daří.JGT je výzva.
Po tomto psovi jsou špičkový štěnata jak na práci tak exterierem. Oryx Alumínium
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

mě to nedá proč si někdo chce pořídit norníka když stejně norovat nebude :roll: Pak se každej diví že ho ostatní při honech na drobnou jebou že ten jeho pes všechno vožvejká a v rákosu na vodě se div neutopí když má donést kačenu
CZ 550 american 308win.
MiNo
Nový návštěvník

Příspěvek od MiNo »

Děkuji za radu Zděnku, Leon norníka bo jsem městský myslivec. Ohaře v bytě není to ořechové. No a JGT je skladný a všetranný. A viděl jsem práci BTR a JGT u nás.
Lovu zdar Milan

"Nikdy nestřílej na hlavu jelena, ale na komoru....a srdce nechť se Ti při tom svírá strachem i žadostí. ..... a paroží jelena ukládej tak, jak korunu zabitého krále."
MiNo
Nový návštěvník

Příspěvek od MiNo »

A už vím jak to je z kluby jsou tři. Ale jeden není uznaný kynoligickou unii. Z p. Řezbou to bylo jen závist.
Lovu zdar Milan

LADAP
Častý návštěvník

Příspěvek od LADAP »

AHOJ, tak to o panu Řezbovi, co je výše uvedené, si rozhodně nemyslím. Super chlap a psům rozumí. Navíc má psy výborné! Já jsem pořizoval jagoše loni a uvažoval jsem nakonec o třech chovatelích. Nakonec vyhrál jiný, než pan Řezbaů. Kvůli tomu, že už jsem nechtěl čekat. Jsem však zatím s pejskem spokojený. Nejsem si však jistý, zda je jagoš vhodný do paneláku.
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Leone,leone...Tak především na trápení psů jsem měl za mlada času dost.Nikdy mi to nijak k srdci nepřirostlo.Myslím způsob tohoto lovu.Liška u nás žije bud v navážkách a nebo v hradech,kde můžeš dle libosti kopat celé dny a užitek žádný.JGT je U pokud je.To že jsem viděl žvejkat kačeny u všech plemen je normální jev.Můj hoch ji vynese bez jakých koliv problémů a bez žvejkání.Všem,kdo tohle povídá říkám,nikomu nebráním si norníka pořídit.A že se do toho všichni ženou....Stát s flintou u nory umí každý,ale kopat se nikomu už nechce.Dokonce jsem zažil i to,že se pán v letech rozčiloval,že myslel,že v poledne už pojede na ryby.O kopání ještě nikdy neslyšel.Střelte,každý 5 lišek za rok a nemusíte trápit psa.A 10 prasat a už nebude co střílet. :wink:
Byl jsem fouskař a jagouš byla pro mě výzva.První jagoška má 15 let a je živa, u mě mortalita neni....
MiNo
Nový návštěvník

Příspěvek od MiNo »

Zděnku taky jsem Fouskař..bo podle mě nej ohař je fousek..národní plemeno a pes maká..jsem paneláku má prace je venku takže JGT je dobrá volba, Mám JRT bez PP už šest let je to spíše domací mazel, ale momentálně ho používam a učím se jak na teriera :) . Z p. Řezbou jsem si jen psal a mohu potvrdit prima chlap. Až budu moc štěndo určitě oslovím jeho a to i o radu.
Lovu zdar Milan

Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

Zdeňku norník je norník a nikdy z něj žádný U nebude to je stejný jako slavný U z ohaře kterýho mám doma prostě naši předkové nebyli totálně blbý :wink: ale na tuhle debatu už tu téma je a k tomu tématu jago a panelák znám osobně tři a myslím že asi chceš být velmi oblíben u sousedu :lol: :lol: :lol:
CZ 550 american 308win.
MiNo
Nový návštěvník

Příspěvek od MiNo »

Leon píše: k tomu tématu jago a panelák znám osobně tři a myslím že asi chceš být velmi oblíben u sousedu :lol: :lol: :lol:

jak pak to kolega má v bytě a v pohodě i náš JTR v pohodě a nebo mám super sousedy :D
Lovu zdar Milan

MiNo
Nový návštěvník

Příspěvek od MiNo »

Ještě nás napadl místo JGT ,FOX hl. Jak jsem slyšel strakatý jagoš :) ale tuto je na jinou diskuzi.
Lovu zdar Milan

Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

To už jsem.Psi jsou oba na volno na zahradě.V ulici 2 krát LR jedem něm ovčák,jeden belg.ovčák,3 krát jok.teriér,+ dva ořeši z utulku,doga.Tak venčí ,každý v jinou dobu a na volno.Milujou mě a moje psy i v neděli :lol: tak aasi po hodině než se to vše vystřídá okolo plotu.Věř tomu tam už ani mulčovačka nevydrží a tráva už nikdy neporoste.Hlasitost za 4 u obou. :wink:
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

nejlepší je ta hlasitost za dveřma v paneláku když není majitel doma a orvaný dveře do 150cm :lol: :lol: :lol:
CZ 550 american 308win.
Mikulda
Častý návštěvník

Příspěvek od Mikulda »

Mino

Řezba jak ho já znám je pohodář...Jaga do paneláku? Když kápneš na něco živějšího tak budeš dost nešťastnej a pes taky...
Lovu!
Mikulda
Častý návštěvník

Příspěvek od Mikulda »

michal25

Jak pokračuješ se zkouškama. Jen se ptám jestli Ti mý moudra byly k něčemu dobrý;)
Odpovědět