Fotky sú na   
http://durell.rajce.idnes.cz/Lestenie_hlavne.
Zbraň S 202 9,3x62 
Granulometria bola 0,003 mm  diamant  + riedidlo na pastu .   
Ako nosič som použil filcové štuple VFG   . 
Na prečistenie  medzi  jednotlivými pastami ( použil som 3 štuple vždy s novou pastou)  som používal štvorčeky látky a Lieh.  
Vodítko vyteráku bolo vlastnej výroby ( PA6 )  
vyterák  Dewey  . 
Doraz vyteráku som nastavil tak aby mi štuplík vychádzal z hlavne do cca 1/2 svojej dlžky.   
Pred tým ako som leštil som mal pri ústi zapečený materiál ( najskôr tombak ) v prechode  jednej dražky a pola, bolo to jasne vidieť aj cítiť pri prechode hrotom ihli po danom mieste .  Bol som si to overiť aj u renomovaného zbrojára pri Trnave. 
Postup : 
1. Hlaveň som dôkladne vyčistil - robla , balistol,  lieh    -  uplne do čistej handričky.  
2.Vytlačil som trocha pasty do štamprlíka a pridal som kvapku riedila a rozmiešal prstom na hustejšiu kašičku .  
3. Na štuplík som rovnomerne natrel pastu  a od komory som spolu s vodítkom vyteráku zasunul do hlavne a zaistil.  
4. Rovnomerným - skôr pomalším pohybom  som leštil - jeden polzdvyh za cca 2 sekundy ( nemeral som to )  ak to v hlavni písklo kvapol som na štuplík kvapku dve riedidla na pastu.    -  Po cca 30 zdvyhoch som  vyčistil liehom a dal nový štuplík spolu s novou pastou .  takto som to opakoval 3 x .
5. Hlaveň aj komoru som naplnil liehom a dobre som ju prepláchol.  Následne naolejoval a uložil . 
Výsledky 
- fotky vývrtu sú mizerné bol to mobil a zlé podmienky.  
Povrch vývrtu bol nádherne kovovo lesklý  a pri pohlade od komory k ústiu proti svetlu bola vidieť výrazná a ostrá kontúra drážok ako aj ich ukončenie pri ústi .  
Objektívno subjektívne zhodnotenie výsledku :  
Dôkladné vyčistenie vývrtu.   Filcový nosič je mäkký a preto prítlačná sila na  zrno je malá a nedochádza  k hlbokému vniknutiu zrna do povrchu, ale skôr len k povrchovému kontaktu zrna s vývrtom.  Preto môžem zkonštatovať, že úber materiálu hlavne by mal byť nižší ako 0,0001 mm čo je hlboko pod meratelnou hodnotou ( ak neuvažujeme elektronový mikroskop na zmes brusiva a odobratého materiálu) ako aj tolerancie výroby hlavní  ( rádovo sú  0,02 mm ). S najväčšou pravdepodobnostou došlo k odstráneniu povrchovej mikrovrstvičky sčernanej počas strelby a k zahladeniu najjemnejšich stôp po obrábaní ( tvárnení) drážkovania.  
Pre intenzívnejší proces leštenia by bolo nutné použiť tuhší nosič pasty a jemnejšiu pastu . Pasta cca 0,001 mm  a nosič tvrdšia guma s priemerom  cca 0,02 mm do plusu oproti priemeru vývrtu, ale to je len môj skromný odhad.  
Na nete som videl zopár videi s JB bore paste -  tento postup mi pripadá menej intenzívny ako to čo som vyššie popísal.   
Zbran strielala štandardne k mojim streleckým schopnostiam a ako môžem opakovať  "  neviem ako veľmi som jej pomohol no s istotou môžem povedať že som jej neublížil. "   

Pozeral som aj lapovacie strely s drážkami v ktorých boli plstenné krúžky napustené brusivom,   a úrčitá podobnosť sa dá najsť  aj k tomuto procesu.  

SAUER 202-  9,3x62, Swarovski z6i 2-12x50, Blaser R8 PS  6,5x284 Norma , Zeiss VICTORY V8 1.8–14x50, CZ 550 - 6,5x284 Norma Nightforce SHV 5-20x56,   Sig-sauer 2022 spc  9mm Luger, zeiss conquest hd 8 x 42,Leica Rangemaster - 1600 B CRF