vhodna zbran/kaliber na lov v afrike
Re: vhodna zbran/kaliber na lov v afrike
Tak teda vitej zpatky! Diky za informace z prvni ruky. Jen doufam, ze az se aklimatizujes a srovnas si zazitky, trochu se rozepises 

To: Bwanahunter
Čas letí jako gepard za impalou, půl roku je pryč. Chtěl jsem se tě zeptat, zdali už máš ten dvoják s laufy 8x75 RS a jak jsi s tím spokojený a zdali jsi zadal stejnému puškaři další sadu, a to 375 HH. Já jsem stihnul ještě Tanzánii s mojím Heymem též s laufy 375 HH a tato ráže se opravdu výtečně osvědčila, nicméně pro opravdu těžkou zvěř teď řeším přece jenom zbraň v kalibru 500/416 N.E., kde je větší "error margin", což se může sakra hodit.
Čas letí jako gepard za impalou, půl roku je pryč. Chtěl jsem se tě zeptat, zdali už máš ten dvoják s laufy 8x75 RS a jak jsi s tím spokojený a zdali jsi zadal stejnému puškaři další sadu, a to 375 HH. Já jsem stihnul ještě Tanzánii s mojím Heymem též s laufy 375 HH a tato ráže se opravdu výtečně osvědčila, nicméně pro opravdu těžkou zvěř teď řeším přece jenom zbraň v kalibru 500/416 N.E., kde je větší "error margin", což se může sakra hodit.
Děkuji za tvůj příspěvek, Jakube. Chápu, že každý máme své zkušenosti, a souhlasím, že při přebíjení je důležitá preciznost. Co se týče selhání u nábojů, mám podobný názor, že použití kvalitních zápalek a správného prachu je klíčové pro bezproblémový výkon. Osobně jsem nikdy neměl problém s Federal zápalkami, ale samozřejmě, každá zbraň a každé prostředí může mít své specifika. Rád se dozvím více o tvých zkušenostech s těmi zápalkami, které používáš, protože jsem v tomto směru pořád otevřený novým informacím. A co se týče té 458WM, souhlasím, že u takto silných nábojů je třeba věnovat pozornost každému detailu.
Fanoušek online her. Nejčastěji hraji na mostbet bonus, protože nabízejí nejlepší podmínky.