Článek: Myslivec – dnešní šlechta

Cokoliv se událo ve spojitosti s lovectvím a myslivostí.
Odpovědět
kabát
Zkušený diskutér

Re: Článek: Myslivec – dnešní šlechta

Příspěvek od kabát »

Tak si vygoogluj Vsetín a zamiř na okolní kopce, je to od Prahy kousek, ráno tam budu v 9.
Přijedu se podívat na sraz, tak můžeme polemizovat o střelbě i tradicích až do roztrhání těla.
Pokud teda počasí dopřeje výlet na motorce.
VOK - HB - 223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
Alda
Zkušený diskutér

Příspěvek od Alda »

konecne se zase dostavam do "hry" - byl jsem jen na mobilu a po 15 min tukani odpovedi mi spadlo pripojeni... malem jsem mobilu neco udelal :roll:

panove, osobne si myslim, ze tato diskuse je velmi dobra a prinosna - at se lide divaji na shivu jak chteji, za mne mu patri diky, ze nektere temata, ktera naprosta vetsina myslivcu nikdy v zivote nevyrkne, tady s klidem napise, ci je nam rekne do oci... takze to, ze se jasne postavime k nekterym "aktivitam" radoby myslivcu, ma pro me vetsi cenu, nez kdyz budeme shivu "lyncovat" - a to rikam na rovinu a presto, ze v nekterych vecech mame zcela odlisne nazory. ano, je to nervak, nekdy mozna namysleny, ale s jeho vedomostmi o zbranich a strelivu strci vsechny do kapsy, svoji povahou napomuze tomu, ze se tu debata zajimave rozjede... a to je dobre...

na stranu druhou je potreba uprimne rici, shivo, ze jak tady nemame radi davani lidi do jednoho pytle, je potreba toto delat dusledne... shivo, osobne si myslim, ze kabat patri k tem nekolika myslivcum, pred kterymi je potreba se uklonit - to pisu na zaklade toho, jak se zde "zapsal", vetsina z nas se ma od nej hodne co ucit (at pokud jde o myslivost, ci o jeho lidsky pristup). stejne tak pohled na ceskou vesnici - ne vsichni sedlaci jsou takovi, ze chovana zvirata jen kopou a nemaji k nim zadny vztah. v mem pribuzenstvu bylo normalni chovat prasata a dobytek. a strejdove, vsichni lesnici se zelenou krvi, byli pokazde namekko, kdyz sel dobytek na jatka. urcity vztah si temer kazdy z nas k doma chovanym zviratum vytvori - ano, znam i takove, jako jsi popisoval ty, ale opet: rozlisujme, nehazejme do jednoho pytle...

stejne tak budme realisti - pokud myslivcu je nejakych 100 tis, tedy 1% populace, je to jiz statisticky vyznamna skupina. a at to chceme ci nikoliv, proste nas narod takovy je - zavistivy, snazici se zakon ci povinnost obejit, vidici v demokracii to, co se skryva pod pojmem anarchie... (nasi politici jsou toho vybornym prikladem) nemejme iluze o tom, ze je to v jinych zajmovych skupinach lepsi - neni, to, co jsem poznal, napr. zavist, panuje i mezi tichymi rybari - a la kdyz ne ja, tak soused taky ne... shivo, mas pravdu, ze pobyt v zahranici cloveka vice stmeluje se svym narodem (malokdy se divam na fotbal ci hokej, ale kdyz jsem ja zil v zahranici, vzdy jsem byl "vlastencem", kdyz byla olympiada ci MS). kdyz se clovek vrati zpatky, brzo zapomene... resp. se zmeni, nebot uz mendel rikal, ze prostedi tvaruje (v zahranici jsem jezdil dle predpisu, po navratu mi trvalo nekolk mesicu a hned jsem zase jezdil preci jenom "jinak") a podobne je to i v MS - je jen na nas, zda se prostredim nechame ovlivnit, ci nikoliv. to ale nesmime! mas absolutni pravdu v tom, ze malokdo muze neco rici proti tomu, kdyz napr. nekdo ulovi vetsi prase - vetsina myslivcu ho ma taky ulovenyho (mimo povolenku a tedy i mimo zakon), takze radsi mlci a drzi krok...ano, nejsme neomylni, ale proto bychom se meli vzdy k tomu postavit celem, padni komu padni. bez toho ten audiasuv chlev nevycistime!

a na zaver jen povzdechnuti - radna myslivost se v demokracii neda delat... pro ni je potreba jasny rad - co muzu, co nesmim, a kdyz se provinim, padni komu padni! (jen me neberte jako toho oranzovyho tluchubu!)
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
kabát
Zkušený diskutér

Příspěvek od kabát »

Ještě je tu varianta, že spousta správných myslivců, se do těchto diskuzí vůbec nezapojuje. Ono někdy dobrat se i malého výsledku žádá značnou trpělivost. Jsou to chlapi kteří to dělají dobře ale o těch se nemluví.
VOK - HB - 223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Kabat
Vsetin, super, to uz jsem doma. :-) Jestli prijedes na sraz, tak to urcite proberem. No mozna uz ani neni co :-) hodne jsme toho probrali tady a nakonec to vypada ze i v pohode bez "hard feelings" alespon ja to tak beru.

Alda
s Kabatem si myslim, ze jsme to doladili. Ja reagoval pouze na to co psal (zpusobem mym vlastnim :-) ), totoz s Lotrem. Vis dobre ze takovych to diskuzi bylo jiz nekolik, a nakonec s vetsinou mame dobre vztahy, rekl bych ze vice jak dobre. (alespon jestli se teda nepretvaruji).
Hazeni do jednoho pytle, to je celkem dost nevyhnutelne pri takoveto diskuzi, protoze se potrebujem vyhnout vztahovacnosti a osobnim pocitum. A kdyz se podivas od zacatku, tak "obhajoba" pred mym "napadanim" byla naprosto jednotna a nepripoustela zadne chyby. Lepe receno, upozornovalo se na jine veci.
vis dobre, ze VIM ze jsou myslivci i jini a ze se jinak chovaji. Ale bohuzel, spolecnost tyto nevidi a rovnez vim, ze to maji ve svych sdruzenich tezky. A jak jsem jiz napsal, mozna to chce od myslivcu (v jednom pytli) prestat ukrivdene reagovat na to co o nich nekdo rekne ci napise a vycistit si ten "chliv" doma. Tam zacit.
Je mi jasne, ze myslivec ktery dela (nebo je o tom hluboce presvedcen) myslivost poctive, ze se ho to moje psani ci nazory dotknout a bude na ne reagovat. Jenze problem je ten, ze pokud on takovy opravdu je, tak se ho to netyka. Ale moje zkusenost pravi, ze se vetsinou ozvou ti, kterych se to prave tyka (prosim nebrat osobne). takze vlastne postrelena husa. jenze kdyz to tady po nekolika dnech psani, takhle proberem, tak se doberem toho, ze mam pravdu, ale blbe se posloucha. A kazdemu musi preci byt jasne, ze pokud se ho to netyka, tak moje kritika neni namirena na neho. Paradox je ten ze obhajobou tech spatnejch se dostavaji do kritiky sami a vlastne jsou mnou urazeni a pranyrovani kvuli lidem kteri si to nezaslouzi.
a co se tyce soudrznosti Cechu v zahranici.
nevim jestli jsi v zahranici zil, ale mohu prisahat na zdravi a zivot mych deti (mam dve dcery) ze Cesi jsou nejvetsi zmrdi co znam. Vsichni narodnosti spolu drzi vic (mozna ze polaci jsou na tom stejne jako my) od Slovaku pocinaje pres rusaky, ukrajince, albance a arabama konce. Ja jsem se Cechum po prvnich nekolika mesicich v zahranici a zkusenostech s nimi, celych dalsich skoro 15 let vyhybal. Pokazde kdyz jsem se s nimi dal dohromady, tak to byla vzdy levota, podvod a pruser ve kterem te nechaj, nabonzujou a jeste te okradou.
toliko k tomu vlastenectvi.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

kabát píše:Ještě je tu varianta, že spousta správných myslivců, se do těchto diskuzí vůbec nezapojuje. Ono někdy dobrat se i malého výsledku žádá značnou trpělivost. Jsou to chlapi kteří to dělají dobře ale o těch se nemluví.
No ale to je jako nejit k volbam. :-)
A pak se budem vsichni divit jak mohla bradavice vyhrat volby a ze mame vladu s podporou komunistu.
Alda
Zkušený diskutér

Příspěvek od Alda »

jojo, cetl jsem, ze jste to "doladili" - ja to psal dost dlouho a mezitim jste udelali peknej "follow up" :wink:

je pravdou, ze je tady vice dobrych myslivcu, co bohuzel mlci... je dobre, ze se hlavne kabat s lotrem ozvali, ze dali jejich pohledy. pravdou je, ze nekdy i pro ten sebemensi uspech musis vynalozit lvi energii, kterou ale clovek ne vzdy ma... ale nejhorsi je opravdu mlcet a myslet si sve... a nechat se unaset proudem - proto si ten muj nazor napisu, proto si rypnu, pokud jde o tradice, zpusoby lovu, obleceni atd... (a jsou i taci kterym to ani nedojde :wink:) osobne si myslim taktez, ze to, co jsi psat ty, shivo, je dosti podobne tomu, co napsal kabat si lotr - nechceme zavirat oci prfed tim, co se mezi myslivci deje - snazime se kazdy z nas svym vlastnim zpusobem bojovat, kazdy po svem, ale za dobro veci.

jinak cti poradne :wink: v zahranici jsem zil asi 4 roky, takze vim, o cem pises... jednou jedny cechy, kteri v US pracovali na cerno, vyhmatli... a soudce, kdyz je vykazoval z US, jim povida: "co vy jste to za narod! kdyby vas vasi krajani ze zavisti neudali...!"
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Nejak jsem neusledoval ty 4 roky. :-)

nejvetsi sranda na cele diskuzi je, ze puvodni pisatel, zakladatel vlakna se nucastnil rovnez pisatel dalsiho prispevku na ktery jse reagoval uz taky ne. Pak jsme si tady hezky vymenili par nazoru na sedmi strankach. :-)
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

Zpátky v diskuzi :D Protože jsme si se Shivou spoustu věcí vyříkali a vysvětlili přes PM a doteď vedeme velmi zajímavou a přínosnou komunikaci, a protože nechci, aby si někdo myslel, že jsem uražený ve své ješitnosti, tak ještě přidám pár písmenek. Taky mě mrzí, že se nepřidali další se svým názorem, třeba Zdenek41, věčnej rejpal FF, přítel Perník a další. Jak jsem tu už psal, vždycky je dobré znát názor druhé strany.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
vrb
Nový návštěvník

Příspěvek od vrb »

Tyyjo to koukám jak jste se domluvili. Nádhera v internetové diskusi se to hned tak nevidí. fakt tleskám

Toho člověka co psal ten článek an D-fens znám (Honza ZZR). myslím že nejsem jediný z tohoto fóra co ho zná. Podle mě ten článek vůbec neměl psát. V reálu je to rozumný šikovný chlap. Jen na netu za sebe dělá blba ponejvíce tím, že se pustí do sporu s prvním blbem na kterého narazí, a snižuje se pod únosnou úroveň i toho blba se kterým se hádá. Další jeho blbá vlastnost je, že je (pouze v netových diskusích jsem to pozoroval) přehnaně sebestředný a nedokáže pochopit jiný názor, pak ze sebe dělá tuplovaného blba a výsledkem je pouze všeobecná nasranost. Někdy to dělá i v reálu. Občas trpí sebemrskačstvím a pak zase osočuje lidi kteří s tím nemají nic společného. Proč to dělá netuším, samotného mě to na něj mrzí. je to takový nenechavec

Jako např. Shiva má nekonečnou schopnost vysvětlovat tupé části myslivců že sami sobě odporují a jejich vyjadřování nemá žádnou logiku. Ano nemá, jen nechápu proč má Shiva pořád potřebu jim to vysvětlovat když to stejně nemá cenu. Pokud pár rozumných myslivců přesvědčí, že to myslí dobrře, ihned se vyrojí mnohem více lidí, kterým nelze vysvětlit nic... a to považte že se zde nachází výběr toho nejlepšího z celé republiky.

Ad úcta ke zvířatům. tohle prostě někdo v sobě má nebo nemá. S tradicema to nemá nic společného. Pokud ta úcta není zakořeněná v hlavě tak nemá ani cenu něčemu cpát větvičku do tlamy. Úctu zvířatům prokazuji hlavně za jejich života, tím že je netýrám, a před smtí zbytečně nestresuju, a dopřeju mu možnost reprodukce pokud to není totální kripl. Po smrti je to těm zvířatům všeobecně jedno, to už nastupuje úcta k zabitému kusu tak, že z něho zužitkuju maximum, abych nemusel zabít zbytečně další zvíře. Bohužel dnes vládne světem všeobecná neúcta k čemukoliv.
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

No kazdy mame sve potreby, jen jsem z tveho prispevku nepochopil tu tvoji.
vrb
Nový návštěvník

Příspěvek od vrb »

Občas osvětlovat jistá nedorozumění mezi lidmi, abych zabránil rozsáhlejším konfliktům, které by mohly zasáhnout i mě.
A pak samozřejmě zachránit alespoň holý život :-) :-)
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

No tak to jsi se nejak upsal do spatneho threadu. tady ti nic takoveho nehrozi, pokud si o to nejakym prispevkem sam nereknes.
Brunobanana
Nový návštěvník

Příspěvek od Brunobanana »

Shiva píše:Nechci slyset vzletna slova a idealy, chci slyset jak to mezi myslivci chodi, jak se k sobe chovaji, jak se chovaji k ostatnim obyvatelum, navstevnikum lesa apd. Kdyz se mluvi o opilosti myslivcu a nehodach tim vzniklych, tak se to bagatelizuje a hned se to prirovnava k ridicum a nehodam zpusobenych ridici pod vlivem.
Možná je to veskrze pozitivním přístupem myslivců ke kritice. Kdo má jiný názor je v nejlepším případě ignorant, který ničemu neroumí a nejlepší je ho neposlouchat a hlavně mu neodpovídat.
Pokud se v kterékoliv době a kterékoliv zemi setkají dva lidé a jen jeden z nich má nabitou pušku, ten má přeci vždy a všude pravdu.
Husqvarna 45
Stihl 361
Odpovědět