To mu umožňuje změřit nejen rychlost střely, ale i vzdálenost ve které se od radaru nachází. Těchto měření provede několik. (Výrobce uvádí, že měří po dráze 100yd). Díky těmto údajům je schopen dopočítat rychlost v nulové vzdálenosti a skutečný balistický koeficient střely.
První test jsme provedli s Pepou Kuřitkou na .308 Win. s tlumičem. Akustická spoušť fungovala spolehlivě (jestli nemá Pepa děravej tlumič

Další test proběhl se Zuhl 150 standard a nejobyčejnějším střelivem .22LR Rex. Nutno podotknout, že tady díky téměř nulovému zpětnému rázu je zpětnorázová spouštˇnepoužitelná. Akustická byla v pohodě. To bude asi problém na střelnici s více střelci. Začínal jsem s vyčistěnou hlavní a první rána byla cca 30m/s nad průměrem. I ostatní rány vykazovaly dost rozdíly, ale ne už tak velké. Překvapení byly opět BC který kolísal mezi 0,109 a 0,212. To ale asi vypovídá o střelivu, ale ne o radaru.
Co je ale už asi na hraně použitelnosti je 4,5mm vzduchovka. Tam je nutno střílet hodně šikmo přes paprsek, aby radar střelu zachytil. Ve větší vzdálenosti se nechytá.
Trochu mě na přístroji i aplikaci v mobilu (dá se z ní radar plně ovládat) mrzí, že je méně zvládnutá metrika. Když nastavím rychlosti v m/s zobrazí v metrice jen průměrnou rychlost, úsťovou rychlost. Naměřené hodnoty letu střely , i balistická tabulka jsou nekompromisně v imperiálních jednotkách. Dále jsou hodnoty letu střely přístupné jen v živém řetězci a po uložení jsou ztraceny. (nebo jsem na to ještě nepřišel).
Každopádně je to zajímavá hračka a pokud jste někdo do toho šel také, podělte se o své zkušenosti.