Co se smí v lese?

Veškerá legislativa ohledně lovectví a myslivosti
Odpovědět
Carmela25
Nový návštěvník

Co se smí v lese?

Příspěvek od Carmela25 »

Hezký den všem,
Mám na vás více dotazů ohledně možností co se smí a nesmí v lese / s lesem dělat.
Koupila jsem mini pozemek pro začátek, abych té škody případně nenapáchala tolik :) cca 650m2.
Tak tedy: pozemek se nenachází v nijak chráněném území, sousedí se silnicí (která není frekventovaná) a chci zde postupně nahrazovat dřeviny ušlechtilejšími plodonosnými druhy. Např. jedlé duby a “oříškové” borovice.
1.) dotaz: je někde nějak jasně napsáno jaká má být skladba lesa? Nebo je to jen tak zobecněno? Resp. když tam dám dub, je už jedno, že to není standardní český druh?
2.) Mužů si na lesním pozemku zřídit vrt? Pozemek je snadno přístupný z vedlejší silnice a závlaha mladých stromků by se hodila. Samozřejmě to jde asi nějak i s cisternou, ale nevím jestli můžu mít uprostřed lesa dlouhodobě nádrž na vodu 🤷🏻‍♀️.
3.) Hodilo by se mi netahat se pořád s nářadím, tak mě napadlo si zde postavit krmelec s úložným prostorem ve střeše. Jak je to vůbec s drobnými stavbami v lese? A kdybych šla touto cestou, jaká jsou pravidla krmení zvěře? Může se jednat o nárazové krmení nebo musím pravidelně? A jak je to s hygienou, abych zvěři neublížila?

Dotaz je takový obšírný a možná jsem netrefila úplně přesné fórum, ale věřím, že máte mnoho zkušeností a aspoň nějak mi poradíte. AI a Google to nezvládli. Děkuji :)
Odpovědět