Kulovnice na naháňky
Já teda nevím, jak to funguje u vás, ale u nás se střílet v leči nesmí..když u?, tak jen dostřelovat zvěř.. A ta jednuška je lehounká, neříkám, že je hezká ale myslím, že by svuj úkol splnila takéé.. A na nějakých škrábancích by mě teda nese?lo alespoň u ní.. Ale jak už zde někdo řekl, je to jen na tvé rozvaze.. takže přeji dobrý kup 

Já si zase myslím,že při naháňkách musíš mít druhou ránu co nejdříve po ruce a s jednuškou než přebije?...
Zase na druhou stranu se s jednuškou dobře manipuluje,ale to je asi tak všechno,dle mě je na naháňky nevhodná.
spíše bych se přikláněl k nějaké starší opakovačce,už jen kvůli škrábancům.Zakopnout a pra?tit s flintou,to taky není v leči vyjímka.
Zase na druhou stranu se s jednuškou dobře manipuluje,ale to je asi tak všechno,dle mě je na naháňky nevhodná.
spíše bych se přikláněl k nějaké starší opakovačce,už jen kvůli škrábancům.Zakopnout a pra?tit s flintou,to taky není v leči vyjímka.
-
- Zkušený diskutér
Opravdu bych vzal staršího mausera 98 v 8x57JS s dobrým vývrtem, bez optiky, bez kolimátoru, ideálně v celopažbě s krátkou hlavní 45-50cm, není co ře?it. Hlavně zbraň kde pojistka jistí přímo úderník, nikoliv jen spouš» nebo spouš»ové táhlo (ZKK, cz 537, cz 550, cz555, CZ 527, cz 531 atd.).
Pro takové účely je klasická M98 pojistka neocenitelná, neodjistí se ti ani při pádu, zachycení za větve v mlazině, neotevře se ti sám závěr (Brno Z-etka) a pod.
Renovaci bych moc neře?il, snad nový brynýr až to nereziví, pažbu napustit lněným olejem, žádný ?perk - pracovní lovecká nadháńková zbraň. V houštině je dobrá mu?ka se světlovodným vláknem, nebo fosforeskující - jediná investice.
Stejnou službu ti udělá krátký Mosin s upravenou pažbou na loveckou, horší je to ale u něj s manipulací s pojistkou, hlavně v rukavicích. jednušku bych nebral - otevře?, přivře? sníh a jsi v pr..li.
Krátký M98 je jasný vítěz, nerozbitný a na věky.
trval bych jen na 8x57JS - střelba přes chrástí a pod.
Pro takové účely je klasická M98 pojistka neocenitelná, neodjistí se ti ani při pádu, zachycení za větve v mlazině, neotevře se ti sám závěr (Brno Z-etka) a pod.
Renovaci bych moc neře?il, snad nový brynýr až to nereziví, pažbu napustit lněným olejem, žádný ?perk - pracovní lovecká nadháńková zbraň. V houštině je dobrá mu?ka se světlovodným vláknem, nebo fosforeskující - jediná investice.
Stejnou službu ti udělá krátký Mosin s upravenou pažbou na loveckou, horší je to ale u něj s manipulací s pojistkou, hlavně v rukavicích. jednušku bych nebral - otevře?, přivře? sníh a jsi v pr..li.

Krátký M98 je jasný vítěz, nerozbitný a na věky.

Re: Kulovnice na naháňky
Omlouvám se, v předchozí zprávě jsem napsat odstřelovat, myslel jsem samozřejmě dostřelovat
Naposledy upravil(a) cirda dne pon 08.6.2009, 12:20, celkem upraveno 1 x.
-
- Zkušený diskutér
Vhodná kulovnice na naháňky?
Hlavní otázka je jestli do leče nebo na představenou. Ač se to nezdá je to dost velký rozdíl hlavně co se týče volby zbraně a ráže.
8x57 ti udělá výbornou službu,ale budeš muset být velmi opatrný kdy a na co vystřelí?. Pokud má kule po průchodu tělem zvířete ještě dost rychlosti tak může provádět neuvěřitelné věci.
Hlavní otázka je jestli do leče nebo na představenou. Ač se to nezdá je to dost velký rozdíl hlavně co se týče volby zbraně a ráže.
8x57 ti udělá výbornou službu,ale budeš muset být velmi opatrný kdy a na co vystřelí?. Pokud má kule po průchodu tělem zvířete ještě dost rychlosti tak může provádět neuvěřitelné věci.
-
- Pravidelný diskutér
MP 153
Já osobně bych preferoval bajkal MP 153 s pěti Dupleks 12x76 Hexolit 32g Hunting myslím že do padesáti metrů je to účinné až dost a zastavovací efekt tam bude také.
-
- Pravidelný diskutér
Kulovnice na naháňky
"Kulovnice na nožení do leče", = tak dlouho se chodí se d?bánem pro vodu, až ..................................... Je to jeden z důvodů, proč jsem proti naháňkám. Pokud jdu do leče, tak jen kvůli psovi a kulovnici ani nenabíjím.
By? je na počátku honu řečeno, že je zákaz střelby do leče a v leči, ještě jsem snad nezažil naháňku na které by se Nenašel nějaký neurvalec ,který zákaz pod nějakou záminkou (např. střílel jsem proti kopci atd.)poruší.

By? je na počátku honu řečeno, že je zákaz střelby do leče a v leči, ještě jsem snad nezažil naháňku na které by se Nenašel nějaký neurvalec ,který zákaz pod nějakou záminkou (např. střílel jsem proti kopci atd.)poruší.

olaf klidně si rejpej ono to není nikdy od věci pokud se týče bezpečnosti při lovu . Mě před pár lety postřelily na naháňce kamaráda když pán chtivý rány po prasety vystřelil z brokovnice do leče a ještě brokama 7,6mm a kamarád ač stál mírně mimo úhel střelby dostal jednoho posta do břicha a ještě se te kretém zlobil na toho kamaráda že kvůli němu přišel o papíry zbroják atd. prostě hnus a vrcholem všeho bylo že když v jeden moment padlo prase i kamarád tak ten deb... vzal nůž a šel vyvrhovat to prase na kámoše se ani nepodíval.
ale to se moc neptaří ale když jsem viděl tvou reakci a neudržel jsem se abych se nepodělil o zážitky a zkušenosti
ale to se moc neptaří ale když jsem viděl tvou reakci a neudržel jsem se abych se nepodělil o zážitky a zkušenosti
kulovnice na naháňky
rimar77:
Neměl jsem v úmyslu rýpat, bylo to spíš konstatování.
kikin:
Marlina 30-30W mám také a mohu jen potvrdit jeho vhodnost na nátlačky. Výhodou je především krátký lauf a rychlé přebíjení
Neměl jsem v úmyslu rýpat, bylo to spíš konstatování.
kikin:
Marlina 30-30W mám také a mohu jen potvrdit jeho vhodnost na nátlačky. Výhodou je především krátký lauf a rychlé přebíjení