Remington 700 CDL LH

Vše o kulovnicích a malorážkách
jakub203
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Remington 700 CDL LH

Příspěvek od jakub203 »

Tak je to hotový a mám novou flintu nakonec to tedy není kulobrok ale mazlíček Remingtonka 700 CDL Left-hand .308w, když mi jí dali v krámě do ruky tak jsem se od ní nemohl odtrhnout, dokonce jsem i o?elel že není v celopažbě :wink:
To bychom měli, ale teď ještě montáž a "kukr", chtěl bych Meoptu Artemis 2100 3-10x50 ale nejsem si jistej jestli se mi na flintu vejde a hlavně jakou montáž, chtěl bych snámací? máte někdo nějaké zkušenosti a radu.....

Díky moc
Blaser R93 Profesional 9.3x62, Schmidt&Bender Zenith 2,5-10x56
KB Retter Gaildorf 7x57R/16 Zeiss Diavary 1,5-6x36
Merkel 40E 12/70

"ALEA IACTA EST..."
jakub203
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub203 »

Proč? Chtěl bych snímací kvůli naháňce a dohledávce, vypadá to že bych vybral montáž od leupolda QR s 30mm kroužky akorát se obávám aby se mi tam ve?la ta 50-tka optika 56 se tam 100%nevejde to už jsem vyzkoušel (mám tam pevný mířidla).....
co jinak říká? tý optice?
Merkel 40E 12/70

"ALEA IACTA EST..."
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Jakub203:
Dovolim si jako admin malou reklamku :-) Kdybys chtel ten Artemis 2000 3-12x50 ... tak jeden budu mit za nejakou dobu (mozna ani ne mesic) volnej.

Jedine co se ti mozna nebude libit je osnova 4B
Obrázek
OndraH
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraH »

taky bych určitě volil pevnou montáž, a optiku co nejníže. Jen je mi divné že tam nejde větší optika? Nejsem odborník na Remington ale pokud se neptletu tak whool má taky Remingtona 700 sice sendero ale dle obrázků vypdaí dost podobně a on má optiku 65. Možná se mýlím že je to jinak, jen mě to tak napadlo
Browning Maxus high grade 12*76
Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

za ty prachy co ušetří? na kvalitní montáži si kup raději na naháňky a dohledávky marlina 336 v 30-30 win a budeš spokojený pohádek o tom jak někomu ?lape super otočná montáž za 3000 kč jsem už sli?el hodně :D :D
vhool

Příspěvek od vhool »

videl bych to asi nasledovne.urcite bych volil pevnou montaz od leupolda,dela je primo pro remingtony a v ruznych velikostech pro kazdy prumer objektivu.do 56 jsou standartne k dostani treba u hofmana v proarmsu.vyssi uz jsou zakazkove a je to sakra znat na cene.v pripade ze chces mit snimaci optiku tak bych volil origo weawer listu a muzes tam bez obav stridat co chces.osobne jsem ale zastancem kvalitni pevne montaze "na miru" a na nahanku bych si poridil taky jinou zbran.ty miridla by v mem pripade bylo to prvni co bych na tom "tunil" :lol: (sli by do krabicky)
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Příspěvek od nimrod nimrod »

jakub203 píše:Proč? Chtěl bych snímací kvůli naháňce a dohledávce, vypadá to že bych vybral montáž od leupolda QR s 30mm kroužky akorát se obávám aby se mi tam ve?la ta 50-tka optika 56 se tam 100%nevejde to už jsem vyzkoušel (mám tam pevný mířidla).....
co jinak říká? tý optice?
Zdravím Kubo.
Osobně bych tam nechal 3-12x50, docela se mi jeví i ta Andyho záměrná osnova. Pokud budeš mít variabl, tak to za 1. vyře? pevnou montáží - např. ten Leupold Optilock, nebo ale to bych asi u variablu neře?il, jdi do otočné montáže, a to buď EAW, nebo Recknagel, obojí se dá sehnat v lepších prodejnách na objednávku kolem 8tis.

A? bych se po nějakém čase rozhodl, že si tu flintu definitivně nechám, tak bych uvažoval - pokud by to bylo potřeba, o dra??í snímatelné montáži.
V každém případě bych mířidla neshazoval - za 1. to s nimi vypadá jako lovecká zbraň a ne jako vodovodní trubka :D a za 2. nikdy nevíš kdy je budeš potřebovat :wink: .
ještě k té optice... myslím že průměr objektivu 50mm je bohatě dostačující, přičemž zbraň ještě pořád vypadá s ni??í montáží docela kompaktně. (Jinak na svém ZG mám Meoptu 6x42 a mně tato velikost naprosto postačuje a navíc i vyhovuje, což je asi nejdůležitější.)
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
jakub203
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub203 »

Díky moc za rady a nápady....
Víte já jsem takhle zvyklej lovit, mám jednu kulovnici se kterou lovím, dohledávám a chdím na naháňky....
Rychlosnámací montáž už mám rozmyšlenou (Díky moc Vhoole :wink: ) bude to Leupold QRW tedy rychlosnámací waver(v Proarmsu za 4000,-). Akorát ta optika.....trochu mám z té meopty strach ale zase mě spoustu lidí ujiž?uje že je to výborná optika...
Díky Andy kříž mi nevadí ale to že je to bez RD ano. Nejradši Bych Meostar R1 3-12x56RD ale bojím se že ho tam prostě nedostanu.... :cry:
Merkel 40E 12/70

"ALEA IACTA EST..."
vhool

Příspěvek od vhool »

dostanes ho tam ale musis s tim pocitat kdyz budes objednavat tu montaz
:wink:
jakub203
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub203 »

No a je to taky vyře?ený, montáž QRW od Leupolda a optika od té samé značky VX III 3,5-10x50 s bodem.....
Poslední problém je střelivo měl jsem "chu?" na Normu Nosler Partition 11,7g co vy na to pánové, máte nějaké zkušenosti? Chtělo bych něco "jedovatého" aby zvěř moc neodcházela (jasně že to je relativní), četl jsem Andyho hodnocení TIGú v téhle ráži docela dobrý, ale taky docela ne?etrný...
Merkel 40E 12/70

"ALEA IACTA EST..."
vhool

Příspěvek od vhool »

zalezi kolik chces utracet.muj nazor je ze ten andyho ib je docela ok.z kupovanyho bych rekl ze CDP 10,7g bude idealni,nebo evo ale pres 11g uz mi to prijde dost tezky na 308 ale zalezi jaky mas stoupani drazek.urcite nic nezkazis ani sst 165gr. nebo win at uz BT nebo silvertip.osobne bych volil to CDP 10,7g.
jakub203
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub203 »

Na stoupání drážek mě už upozorňoval Tibi...kde to zjistím? Evo by mě taky lákalo....rozhodně nebudu šetřit na patronách..
Merkel 40E 12/70

"ALEA IACTA EST..."
vhool

Příspěvek od vhool »

To jakub: :lol: mas zdravej pristup.uz jsem to tu nekde popisoval jak to zmerit a tusim,ze shiva to tu popisoval dost polopate takze kdo hleda ten najde :lol: (mel bys to pak moc jednoduchy)
WetDog4
Pravidelný diskutér

Příspěvek od WetDog4 »

4 Jakub
Na divočáky v noci mám rád průstřely, takže bych u 308 pod 180 gr nešel - a zase tě??í střely jí už skutečně nemusí "sedět". Celkem se mi kdysi osvědčily ty 185 gr Megy od Lapua. Při střelbě na osamělém lovu za světla bych respektoval předřečníky a zvolil něco lehčího :D . Osobně začínám celkem přicházet postupně na chu? Hornadyovkám s kulatou ?pičkou - RN - bal. koeficient je slabší ale do cca 300 m jsou rozdíly nevýrazné a ty střely mají fantastický "potenciál přesnosti" a ještě lepší účinek v cíli. Navíc ty RN jsou krat?í, takže u nich zpravidla nejsou problémy se stabilitou - dlouhým stoupáním - jak je zmíněno výše.

S tím Leupoldem si myslím neudělal chybu, já jsem ještě stihl od italů ze www.smartreloader.com ten XIII 4,5-14x50 s Illum. Reticle za 620 Eur, což je myslím levnější než Meostar (teď už tam u něj visí cedulka "sold out"). Je to už třetí Leupold v mojí skříni a pochvaluju si myslím hlavně kontrast - tmavo?edý obláček prasete na tmavo?edém nočním pozadí je i v protisvětle dobře ohraničený a dá se zamířit - a to je situace, kdy mě Meopta zlobí.

QRW montáž mám na Win. 70 ve 458WM a dělá dobrotu, ale moc s ní nestřílím a "plnovýkonem" už skoro vůbec.

takže lovu zdar
Martin
Odpovědět