jakub203 píše:Proč? Chtěl bych snímací kvůli naháňce a dohledávce, vypadá to že bych vybral montáž od leupolda QR s 30mm kroužky akorát se obávám aby se mi tam ve?la ta 50-tka optika 56 se tam 100%nevejde to už jsem vyzkoušel (mám tam pevný mířidla).....
co jinak říká? tý optice?
Zdravím Kubo.
Osobně bych tam nechal 3-12x50, docela se mi jeví i ta Andyho záměrná osnova. Pokud budeš mít variabl, tak to za 1. vyře? pevnou montáží - např. ten Leupold Optilock, nebo ale to bych asi u variablu neře?il, jdi do otočné montáže, a to buď EAW, nebo Recknagel, obojí se dá sehnat v lepších prodejnách na objednávku kolem 8tis.
A? bych se po nějakém čase rozhodl, že si tu flintu definitivně nechám, tak bych uvažoval - pokud by to bylo potřeba, o dra??í snímatelné montáži.
V každém případě bych mířidla neshazoval - za 1. to s nimi vypadá jako lovecká zbraň a ne jako vodovodní trubka

a za 2. nikdy nevíš kdy je budeš potřebovat

.
ještě k té optice... myslím že průměr objektivu 50mm je bohatě dostačující, přičemž zbraň ještě pořád vypadá s ni??í montáží docela kompaktně. (Jinak na svém ZG mám Meoptu 6x42 a mně tato velikost naprosto postačuje a navíc i vyhovuje, což je asi nejdůležitější.)
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70