Tak kokoukám,že zajíc po Americku se pěkně rozjel.Pánové dobře víte jak to dnes vypadá s černou,jak se dodržují pravidla lovu.Ano Kasari střílí se ty větší lepší se jich trefuje a lépe se plní mrazák.

Jak myslíš,že by to dopadlo se zajícem viz povolenka 1až 2kusy.S malorážkou a při měsíčku u nás se jich málo,kdy ráno dočkáš.Něco tady bylo o Gotwaldovi nemám s ním sice nic společného,ale on ten zákon asi nedělal.Dnes mužeš lovit malorážkou dle libosti,hřivnáče,králíky i škodnou kolik znáš lidí,kteří u vás takhle loví.Ano tenkrát mohl mít malorážku jen par vyvolených.A to hlavně pro jejich tichou ranu a ono po válce byl hlad.Dneska ten hlad sice neni,ale za penze se děje cokoliv.Já osobně jsem byl velkým zastáncem hájení zajíce a to všeobecně.Jenže čím větší koncentrace tím větší uhyny.Je smutné pak chodit s rýčem a ještě poslouchat,že mohli být uloveni.Jeden kamarád mě ujistil v tom,že je opravdu potřeba tuto zvěř prostřelit.Jinak příjde nemoc.A má podle mojich zkušeností pravdu.Ono všechno nejde hned sekat sekerou,ale je potřeba přemýšlet.Spíš bych přivítal lov srnců v1 VT od 1.5.Sjednocení přeléčení zvěře v jednom termínu v ČR.Než lovit zajíce malým magnumem.
Ještě bych se vrátil k problému kachny divoké.Je jasné,že vypouštěné kachny již nejsou kachny divoké.Je v tom opět hamižnost přilévání krve při šlechtění pro dosažení maximální snůšky řadí tuto vypuštěnou kachu do roviny domcí.Ta je pak v přírodě většinou cílem predátorů,hnízda jsou nenasazena,často nesou po celém revíru.Další šok dostaly při změně zákona,kdy byla povolena lovit celý týden.Ne že se nelovilo,lovilo se tak intezivně(muže te se podívat do statistik),že byla kachna skoro na vyhubení.Tak opravdu nevím jak by to dopado s tím zajochem od 1.11.do31.12.A to by na to stačil i rok.Já se diskusi nevyhýbám tak klidně do mě.